Alkmaar Centraal


'Voetballen wanneer het jou uitkomt' is het motto van de voetbalclub FC Urban die met een nieuw concept in Alkmaar neerstrijkt. Iedereen die graag een potje wil voetballen, maar niet vast wil zitten aan clubverplichtingen kan zich aansluiten bij deze nieuwe club.

FC Urban regelt al in verschillende steden in Nederland, en vanaf 27 februari dus ook in Alkmaar, partijtjes voetbal. Geen eredivisie of clubkampioenschappen, bij FC Urban draait het om een lekker potje ballen.

FC Urban regelt het materiaal, de locatie en een Urban-master. De Urban-master heet iedereen welkom, fluit de wedstrijd en zorgt dat alle spelers zich aan de regels houden. De regels zijn iets anders, zo wordt er vijf tegen vijf gespeeld, een wedstrijd duurt twee keer 25 minuten en er mogen geen slidings gemaakt worden.

Via de webapp kunnen leden zien op welke plek in Alkmaar gespeeld wordt en zich aanmelden. Ter plekke worden teams samengesteld. Bij FC Urban wordt op verschillende ondergronden gevoetbald, soms in de zaal,  soms op (kunst)gras of beton. In de koudere maanden zal er meer gebruik worden gemaakt van zaalvoetballocaties.

De club is in 2017 opgericht door Joep Lamme en Kees Lohman. Het idee voor FC Urban ontstond vanuit een eigen frustratie. Terwijl de twee ondernemers samen brainstormen over een business idee krijgt Lohman een appje van de aanvoerder van zijn voetbalteam. “Hij vroeg me waar ik bleef, terwijl ik me eerder al had afgemeld. Dat was de druppel voor mij. Ik wilde niet meer in een vast teamverband bij een club voetballen.” Zo kwamen ze op het idee om een eigen club op te richten waar gevoetbald kon worden wanneer het uitkomt.

Na steden als Amsterdam, Londen, Rotterdam, Haarlem en Hoorn kan vanaf woensdag 27 februari gevoetbald worden in Alkmaar. De eerste keer deelnemen is gratis. Aanmelden kan via fcurban.nl. (foto: FC Urban)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl