Alkmaar Centraal


Door de berichten deze week in de media over de surseance-aanvraag van winkelketen Intertoys is het bedrijvig in de filialen in Alkmaar. Veel klanten komen naar de winkel om kadobonnen te verzilveren. "We hebben het gezellig druk," reageert bedrijfsleider Rogier Jongman van het Intertoys-filiaal in winkelcentrum De Mare.

Onzekerheid over de toekomst van de speelgoedwinkel heeft hij wel maar kan daar niet zoveel over zeggen. "Op dit moment is er net zoveel bekend bij mij als bij de consument." De bevlogen bedrijfsleider voelt zich gesterkt door de reacties van zijn klanten. "Wij gaan, tot er meer duidelijkheid is, absoluut voor 200 procent door met de inzet naar onze klanten toe."

Ook in het filiaal in de Langestraat valt het op dat klanten niet gerust zijn op het voortbestaan van de winkelketen. "Iedereen komt gelijk naar de winkel toe om waardebonnen in te leveren", reageert een winkelmedewerkster. Klanten geruststellen is lastig. "Wij weten zo weinig."

Winkelketen Intertoys heeft eerder deze week uitstel van betaling gevraagd en gekregen. Door toenemende verkoop van speelgoed via internet en door toenemende concurrentie van discounters, zoals bijvoorbeeld Action en Big Bazaar, zag de keten de afgelopen tien jaar de verkoopcijfers halveren. In de afgelopen 14 maanden probeerde Intertoys orde op zaken te stellen, maar heeft hiermee de surseance niet kunnen vermijden.

Op korte termijn blijven de 300 filialen open, mogelijk wordt de keten overgenomen door een andere partij. Naast deze winkels heeft de keten ook 100 franchisenemers.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl