Alkmaar Centraal


Zondag 3 maart is in de Grote Kerk van Alkmaar weer 'Zin op Zondag'. Deze editie staat in het teken van ‘Vriend en vijand’ en schrijver Arnon Grunberg zal de kansel betreden voor een eigentijdse preek. De gast voor het diepte-interview met filosoof en presentator Frank Meester is auteur en docent Henk Haenen.

Besproken wordt of onze doorgaans vriendelijke houding niet gewoon komt door gemakzucht. Zonder vijand hoef je immers niet meer te vechten en daar hebben de meeste van ons geen zin in. Maar anderen zien ons wél als vijand. Daarbij rijst de vraag of wij vijanden moeten kiezen en in het uiterste geval bereid zijn tegen ze te vechten. Wie weet is een gemeenschappelijke vijand wel nodig voor saamhorigheid.

De muzikale omlijsting wordt weer verzorgd door de theatrale punkband De Kift en na afloop is er de gelegenheid om aan lange tafels na te praten onder het genot van een kop verse soep.

Zin op Zondag begint om 16:00 uur. Kaarten voor Zin op Zondag kosten 15 euro, inclusief garderobe, en zijn te reserveren via grotekerkalkmaar.nl. (foto: Koos Breukel)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl