Alkmaar Centraal


Zaken regelen met de overheid gebeurt steeds meer via internet, maar hoe dat precies moet is niet voor iedereen gesneden koek. Daarom start Bibliotheek Kennemerwaard vanaf donderdag 7 maart met de gratis beginnerscursus 'Eerste hulp bij DigiD, werken met de digitale overheid'.

Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk te zoeken of om het doorgeven van een verhuizing, cursisten leren zelf hun overheidszaken regelen via internet. Hiervoor is een 'digitale sleutel' nodig: de DigiD. Het aanvragen en gebruiken van DigiD wordt tijdens de cursus uitgebreid behandeld. Ook het vinden van handige informatie bij overheden komt aan bod.

De vijfdelige cursus wordt gegeven op donderdagochtend in Bibliotheek De Mare, Laan van Straatsburg 2 in Alkmaar van 9:30 uur tot 11:00 uur. Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van de computers in de bieb. Cursisten kunnen een werkboek kopen om thuis te verder oefenen, deze kost 10 euro (bij inschrijving te voldoen). De cursus is gratis.

Er is plek voor maximaal 8 personen, daarom is vooraf inschrijven noodzakelijk. Inschrijven kan via bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de balie in de bibliotheek.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl