Alkmaar Centraal


Tijdens dan-examens judo in Beverwijk hebben Petra Rook-Bakker en Esmee Kroon van Randers Budosporten in Alkmaar een hogere dan behaald. Petra slaagde voor haar derde zwarte band met een solide examen, bestaande uit drie kata's en de eigen vaardigheid. Kroon gaf samen met "uke" Rick Janssen een ware judoshow op de tatami en kon als bekroning haar zwarte band in ontvangst nemen.

Een dag later behaalde Esmee Kroon een bronzen plak op de districtskampioenschappen voor judoka's onder 18 jaar en kwalificeerde zich daarmee meteen voor het NK.  Kroon maakte een foutje in de kwartfinale en dat werd meteen afgestraft, waardoor brons het hoogst haalbare werd. Daarna liet bleef ze scherp.

Randers clubgenoten Timo Poelwijk, Gabriel van Stralen en Friso Schotanus sleepten ook bronzen plakken en NK-tickets binnen. Timo verloor net als Esmee een partij, waardoor hij via de herkansing hooguit brons kon halen.  Ook hij slaagde daarin. Friso en Gabriel bereikten de halve finale, maar daar strandde hun opmars. In de kleine finale om het brons herstelden ze zich knap.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl