Zondag werden in Beverwijk de districtskampioenschappen voor judoka's onder 18 jaar gehouden. Zes van de zeven judoka's van Topsport Tom van der Kolk wisten de finale te behalen. Daarin behaalden ze drie keer goud en drie keer zilver. Daarmee kwalificeerden ze zich meteen voor het NK judo.

Drie judoka's namen afgelopen week nog in Italië deel aan een Europese cup en een trainingskamp, maar ze waren weer op tijd scherp. In de gewichtsklasse -55 kg werd de finale een onderonsje, waarin Dries Boulidam won van clubgenoot Quinten Borgsteede. Jonathan Houkes was heer en meester in de gewichtsklasse -73 kg. Met name de kwartfinale was mooi. Hierin scoorde hij een prachtig vol punt door zijn tegenstander 'snoeihard' over te nemen. In de gewichtklasse -70 kg werd de tweelingzus van Dries, Noor Boulidam ook overtuigd kampioen. Anick Baas werd keurig tweede in de -63 kg categorie en ook Linda Agterberg behaalde zilver.

Op 10 maart zullen deze zes judoka's van Van der Kolk in Den Haag strijden voor het Nederlands eremetaal.

Afgelopen weekend was er ook succes bij judo examens in Beverwijk. Donald Knaake behaalde de eerste dan zwarte band.
Pin It
Bekeken: 2337x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/