Alkmaar Centraal


Een delegatie van Alkmaarse sporters reisde begin dit jaar samen met hun coaches en vertegenwoordigers naar Amerika af om deel te nemen aan de International Children’s Games in de Lake Placid. En met succes: Team Alkmaar sleepte negen medailles in de wacht, een recordaantal. “Super knap als je ziet welke steden aan dit onderdeel mee deden! Ik ben echt trots op Team Alkmaar en deze prestaties,” vindt delegatieleider Pascale de Hoogh. Sportwethouder Pieter Dijkman zette de deelnemers vrijdag in het stadhuis in het zonnetje.

Van 6 tot en met 11 januari streden jonge Alkmaarse sporttalenten in twee schaatsdisciplines om het eremetaal. Op de 400m baan won Yannick de Hoogd goud zowel op de 1.000m als de 500m en brons op het onderdeel massastart. Ook Paul Groenewoud nam drie medailles mee naar huis: goud op de Teamsprint, zilver op de 1.000m en brons op de 500m. De Teamsprint leverde ook nog eens zilver op voor Joni Bos  en brons voor Wisse Slendebroek. Isa van der Veen behaalde een derde plaats op de 1.000m.

Alkmaar nam ook deel aan het kunstschaatsen. Melissa Hopman en Kaylee Moree reden beiden een personal best. Dat leverde Melissa helaas net geen podiumplek op, maar ze was blij met haar vierde plaats.

De jonge sporters waren onder de indruk van de ceremonie in het Alkmaarse stadhuis, waarbij de medaillewinnaars een speciaal plakkaat kregen. De sfeer was opgetogen, want iedereen had succes geboekt."Supertrots ben ik, natuurlijk", zegt de 13-jarige Yanick tegen mediapartner NH Nieuws. "Het is toch wel bijzonder, zo'n huldiging."

"Ik had dit eerlijk gezegd van tevoren niet verwacht", vertelt een even zo trotse coach Marije Coenen. "Dan is het mooi dat het toch lukt allemaal." Ze benadrukt dat het voor iedereen een 'supergave ervaring' is geweest. Ik ben echt heel blij en trots dat ik als coach mee mocht."

Maar het gaat ook om gezelligheid, verbinding, internationale sportieve ervaringen en een stukje educatie. Voorafgaand maakte de Alkmaarse delegatie een excursie door New York City. Over verbinding gesproken: "Er was gelijk al verkering, dus beter konden we het niet treffen," zegt Marije. Ook vandaag staan de tortelduifjes met glinsterende ogen naast elkaar. "Tja, we waren op Schiphol en zaten ook gelijk naast elkaar in het vliegtuig. Negen uur in het vliegtuig kan dus heel wat met je doen en ja, eerlijk, ook al had ik niks gewonnen was ik alsnog het meest blij met mijn vriendinnetje.", vertelt Paul over de kersverse liefde tussen hem en Kaylee.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl