Alkmaar Centraal


Een record aantal van negen medailles wisten de jonge Alkmaarse sporters te halen in het Amerikaanse Lake Placid, waar begin dit jaar de International Childrens Games werden gehouden. Wethouder Pieter Dijkman nodigde alle deelnemers uit op het stadhuis om alle medailles van de sporters te bewonderen.

Langebaanschaatser Yannick de Hoogd won maar liefst twee keer goud op de 500 en 1000 meter en op de mass start een bronzen plak. Zijn teamgenoot Paul Groenwoud haalde ook een gouden plak op de Teamsprint, een zilveren op de 1000 meter en een bronzen medaille op de 500 meter.

Joni Bos behaalde zilver op de Teamsprint, Wisse Slendebroek nam de bronzen plak mee op dit onderdeel en Isa van der Veen behaalde een bronzen medaille op de 1000m. De kunstschaatsers Kaylee Moree en Melissa Hopman verbeterden allebei hun persoonlijke records. Melissa had met haar vierde plaats net geen podiumplek. “Super knap als je ziet welke steden aan dit onderdeel mee deden! Ik ben echt trots op Team Alkmaar en deze prestaties,” zegt een trotse Pascale de Hoogh, Head of Delegation van het Alkmaarse team.

De twee kunstschaatsers en zeven langebaanschaatsers gingen in januari samen met drie coaches, Head of Delegation en stadsvertegenwoordiger naar Lake Placid. De delegatie startte de reis met een excursie door New York City. Daarna mochten de langebaanschaatsers strijden op de buitenijsbaan van Olympic Oval. In het Olympic Center werden de wedstrijden kunstschaatsrijden gehouden.

Verschillende steden uit maar liefst 87 landen sturen een delegatie sporters naar de ICG, zo ook Alkmaar. De gemeente Alkmaar steunt de games en zorgt ervoor dat Alkmaar Sport de organisatie voorafgaand aan en tijdens de reis op zich neemt. (Foto: AlkmaarSport)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl