Alkmaar Centraal


Maandagochtend heeft de politie een 45-jarige woningovervaller uit Alkmaar en zijn 28-jarige compagnon uit Hoorn na een zoekslag aangehouden, zo meldt Politie Noord-Holland Noord. Het tweetal wordt verdacht van een woningoverval in Hoorn, dat even daarvoor had plaatsgevonden.

Toen de bewoner rond 5:30 uur een harde knal en gestommel hoorde dacht hij eerst dat het geluid bij zijn buren vandaag kwam. Al snel besefte hij dat het geluid uit zijn eigen huis kwam en ging op onderzoek uit.

De bewoner stond op het punt om naar beneden te lopen toen een vreemde man de trap op kwam. De overvaller bedreigde de bewoner met een wapen en schreeuwde dat hij zijn geld moest afstaan. Hierop wist de bewoner iets naar het hoofd van de inbreker te gooien waarna hij naar beneden rende om met zijn collega-inbreker te overleggen.

Vervolgens kwam dezelfde man weer dreigend de trap op en kreeg nogmaals van de bewoner spullen naar zijn hoofd gegooid. De verdachte gaf het op en sloeg samen met zijn partner ervan door. Het is onbekend wat de buit was.

De gealarmeerde politie was snel ter plaatse en maakten een zoekslag in de omgeving. Het tweetal werd gezien in een woning in Kersenboogerd (Hoorn) en kon worden aangehouden.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl