Alkmaar Centraal


Cadetten Sam Wanyama en Ashwan Joemrati uit Alkmaar vertrekken donderdag met hun coach Jeroen Divendal naar het EK voor schermers tot 17 jaar, dat dit jaar wordt gehouden in de Italiaanse stad Foggia. Voor de pas 14-jarige Sam is het de eerste keer dat hij uitkomt voor Nederland op een EK. De 16-jarige Ashwan deed de vorige keer al mee.

Foggia organiseert het EK <17 van 22 februari tot 3 maart en verwacht zo'n 1.250 schermers uit meer dan 40 landen. Een schermspektakel van deze omvang is onbekend in Nederland, dus zal het EK belangrijke ervaring opleveren, vooral voor debutant Sam.

Helaas is Ashwan net nu licht geblesseerd aan zijn pols. Hij baalt ervan, maar toch is hij er ambitieus en gaat voor een plek bij de laatste 16. “Of hoger.” Misschien nog belangrijker voor Ashwan is het om een Fransman te verslaan. Frankrijk is van oudsher een sterk schermland, maar was bij zijn debuut niet vertegenwoordigd.

Sam en Ashwan vormen alweer de 55e WK of EK-delegatie van HollandSchermen, sinds Jeroen Divendal in 2000 begon als hoofdtrainer in Alkmaar. Twee keer lukte het een lid van de Alkmaarse schermvereniging om een medaille te veroveren. (foto: aangeleverd)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl