Alkmaar Centraal


Deze maand zijn er weer allerlei Dag & Dauw activiteiten in Alkmaar. Deze culturele activiteiten zijn bedoeld voor 60-plussers en sociale ontmoeting staat centraal. Maandag 25 februari is er een lezing over de jaren '50 en dinsdag 26 februari een optreden van Smartlappenkoor HEAS.

De jaren '50 worden weleens geassocieerd met soberheid en saaiheid, maar veranderde er heel veel in de Nederlandse samenleving. Er werd nog hard gewerkt aan de wederopbouw na de oorlog en er was behoefte was aan orde en rust, maar toch borrelde het. Historicus Gerrit Valk vertelt hier boeiend over en met veel humor. De lezing vindt plaats van 14:00 tot 15:30 uur in De Vleugels.

Onder begeleiding van een pianiste en een accordeonist zingt Smartlappenkoor HEAS al sinds 1999 smartlappen en andere levensliederen. De teksten worden ook op de 26e geprojecteerd op een groot scherm, dus iedereen kan meezingen. Het optreden duurt van 10:00 tot 11:30 uur en vindt plaats in Artiance.

Dag & Dauw activiteiten kosten 4,50 euro online en contant 5 euro ter plekke. Voor meer informatie en reserveren, ga naar  dagendauwagenda.nl.(foto: heas.net)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl