Alkmaar Centraal


De Sint Laurentiuskerk in Alkmaar is op zondag 10 maart het decor van het Hoorns Byzantijns mannenkoor, waar de heren een bijzonder concert met Oosters-orthodoxe gezangen geven. Het koor neemt met heldere tenoren en diepe bassen het publiek mee in de rijke traditie van de Slavische Byzantijnse zangcultuur.

De gezangen zijn divers van karakter: een afspiegeling van de rijkdom, die de vooral Russische liturgische zangcultuur kent, gezongen in het Kerk-Slavisch. Werken van Russische componisten als Rachmaninov en Tschaikovsky worden ook ten gehore gebracht.

Dirigent is Grigori Sergei Sarolea. Hij is een meester in uitvoeren (met Nederlandse zangers van divers pluimage en gezindte) van deze specifieke klanken, die nog altijd in Byzantijnse kerken te Rusland gezongen worden.
Het concert begint om 15:00 uur, de kerk is geopend vanaf 14:30 uur. Het entree bedraagt 15 euro, inclusief een drankje in de pauze. Kaarten zijn te koop in de kerk voorafgaand aan het concert, of online via ticketkantoor.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Belย 072 844 98 48ย of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl