Alkmaar Centraal


De Koninklijke Marechaussee heeft dinsdag vijf mensen uit één familie aangehouden op verdenking van mensensmokkel. De verdachten werden aangehouden in Alkmaar, Den Helder, Stede Broec en Arnhem. Het vijftal zou reisdocumenten van familieleden gebruikt hebben om Syriërs met vergelijkbare kenmerken naar Nederland te halen.

De marechaussee kreeg de familie in het vizier tijdens een opsporingsonderzoek in 2017. De smokkelfamilie zou uit totaal twaalf volwassenen en minderjarigen bestaan. De vijf opgepakte personen zijn tussen de 27 en 60 jaar oud. Het gaat om twee ouders en drie kinderen.

De verdachten zouden de 'lookalike' familieleden vanuit Turkije, en via Griekenland, naar Nederland hebben laten komen. Op 26 januari werd al een vrouwelijk familielid aangehouden op Eindhoven Airport. Ze kwam uit Athene met een minderjarige, waarvoor ze de identiteitspapieren van haar eigen kind had gebruikt.

Bij huiszoekingen werden nog reisdocumenten, vliegtickets, contant geld, telefoons en laptops in beslag genomen. Hieruit moet naar voren komen hoeveel Syriërs de familie naar Nederland heeft gesmokkeld. De verdachten worden vrijdag voorgeleid voor de rechter-commissaris in Zwolle.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl