Alkmaar Centraal


Bij boksschool 8COUNTS in Alkmaar werd woensdag verbaasd opgekeken toen zangeres Debbie 'Sister' Sledge binnen kwam wandelen. Dat vertelt medewerkster Kim aan NH Nieuws. "Haar stiefdochter bokst bij ons en haar kleindochter danst bij ons", legt ze uit. "Gisteren kwam ze spontaan met hen binnen en zei ze dat ze ook graag wilde meedoen met een boksles."

Met haar 64 lentes is Debbie is de oudste van de vier zussen die sinds 1971 onder de naam Sister Sledge ook in Nederland meerdere hits scoorden. Na haar zangcarrière trouwde Debbie een Nederlandse man, wat direct haar band met Alkmaar verklaart. "Ze is bij familie op bezoek", vertelt Kim. "Het was haar eerste keer boksen, maar ze deed heel sportief mee."

Debbie was even in Nederland bij familie en wilde graag een boksles. Trainer en eigenaar Iva Braam nodigde haar uit om mee te doen met de groepsles. Na afloop zag ze een microfoon liggen en riep: "Let's Sing!" "Iva treedt zelf ook op", vertelt Kim. "Ze hebben Sir Duke van Stevie Wonder en We Are Family gezongen." Met dat laatste nummer scoorden de zussen in 1979 hun grootste hit."

Sister Sledge treed nog regelmatig op. Op 21 juni zingen de vier zussen in Podium Victorie. (Foto: 8COUNTS)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl