Het kappen van bomen voor de toekomstige A9 afslag Heiloo ligt zeker een week stil. Begin vorige week werd gestart met de kap, maar een dag later werd het werk al opgeschort: het leefgebied van marterachtigen en boomvalken zou teveel worden aangetast. Onderzoek wijst nu uit dat dat klopt, meldt mediapartner NH Nieuws, en dat het verlies aan natuur gecompenseerd dient te worden.

Stichting Heilloze Weg stapte naar de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord (RUD NHN) omdat de bomenkap langs de Lagelaan en rondom het Kooibrug-viaduct niet volgens de regels zou verlopen. Naar aanleiding van onderzoek werd bepaald dat het bezwaar gegrond is.

In 2015 besloten Provinciale Staten en de gemeenten Heiloo, Castricum en Alkmaar om bij Heiloo een aansluiting op de snelweg A9 aan te leggen. Over de afslag werd al sinds 1962 gediscussieerd. Met het project is zo'n 40 miljoen euro gemoeid.

De stillegging van de kap is een nieuwe tegenslag voor het project. Het prijskaartje liep scherp op naar 40 miljoen euro door gestegen grondprijzen en er ligt nog een beroep bij de Raad van State over het bestemmingsplan. Hierover wordt tegen de zomer uitspraak gedaan.

 
Pin It
Bekeken: 3588x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/