Met de hulp van omstanders wist een 68-jarige vrouw gisteren twee winkeldieven aan te houden bij de Langestraat in Alkmaar. De moedige actie kan op veel bewondering van de politie rekenen, vooral omdat de dame in kwestie de pensioenleeftijd al gepasseerd is.

De vrouw zag gisteren in een winkel aan de Langestraat in Alkmaar twee 'klanten' die verschillende artikelen in hun tas stopten en daarna naar buiten liepen zonder te betalen. Om de winkeldieven tegen te houden, liep ze achter het duo aan de straat op en greep de tas met gestolen spullen vast. Met de hulp van een paar omstanders lukte het haar daarna om een van verdachten aan te houden. De andere wist te ontkomen, maar kon kort daarna toch ingerekend worden.

Als dank voor haar hulp kreeg de struise dame vanmorgen een boeketje bloemen van de politie Alkmaar. In het Facebookbericht grappen de agenten dat zij haar ook een baan als nieuwe collega hebben aangeboden, maar zij dit heeft afgeslagen, omdat 68 jaar toch wat hoog is voor een nieuwe carrière als agent.
Bekeken: 3316x