Alkmaar Centraal


De ziekte van Parkinson is niet alleen ingrijpend voor de patiënt, maar ook voor de partner. Magentazorg start daarom dinsdag 19 maart met een training voor patiënten en partners met als doel om de kwaliteit van leven te verbeteren.

Tijdens de cursus leren mantelzorgers om de psychische en psychosociale gevolgen beter aan te kunnen. De cursus is gericht op dat wat de patiënt nog wel kan, ondanks de beperkingen. Er wordt gewerkt met aparte groepen voor patiënten en partners, waardoor patiënten of partners ook alleen kunnen meedoen. Het onderlinge contact met andere patiënten en partners wordt veelal als zeer waardevol beschouwd.

Het cursusprogramma bestaat uit acht bijeenkomsten van 1,5 uur. De cursus wordt gegeven bij revalidatie Alkmaar in Oudorp op dinsdagen van 15.00 uur tot 16.30 uur. De data zijn dinsdag 19 maart, 2, 9, 16 en 30 april en 7, 14 en 28 mei.

De kosten zijn 150 euro per persoon, inclusief het werkboek. Een aantal zorgverzekeraars vergoed (een deel van) de kosten van deelname aan deze cursus. Aanmelden kan tot 12 maart bij de afdeling Ergotherapie via telefoonnummer 072 - 519 81 36.

Wilt u meer weten over de cursus? Mail uw vragen naar Gerard Poel (cursusleider mantelzorgers) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of zijn collega Meriam Wijnker (cursusleider patiënten) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl