Alkmaar Centraal


Tien kinderen die in de flat 'Vooruitgang' aan de Melis Stokelaan in Alkmaar wonen vormen samen de portiekportiertjes. Sinds september zijn zij bezig om de omgeving mooier, schoner en veiliger te maken. Ze stuurden ook een brief aan gemeente met de vraag of er een snelheidsmeter geplaatst kon worden in de straat, omdat veel auto's er te hard rijden.

De gemeente vond het idee een goed initiatief en afgelopen woensdag was het dan zover: Stadswerk072 en wethouder Marcel van Zon plaatsten samen de snelheidsmeter. "Bij zo'n verzoek hoeven wij niet lang na te denken. Wij willen dat de gemeente Alkmaar een veilige omgeving biedt voor haar inwoners. Het idee is dat de snelheidsmeter de bewustwording van automobilisten over hun snelheid vergroot en dat zij vaart minderen zodat de kinderen zich veilig voelen en kunnen oversteken", aldus de wethouder.

De portiekportiertjes doen ook nog andere dingen voor de wijk. Zo halen zij elke woensdagmiddag zakken afval op tijdens de wekelijkse opschoonactie. Door zich elke week in te zetten hopen ze andere bewoners bewust te maken van het belang van een schone leefomgeving. Marja van Huffel van trefpunt No Limit is een van de trotse begeleiders van de kinderen. "Wij nodigen ook geregeld bedrijven en instanties uit om de portiekportiertjes bewust te maken van hoe er wordt gewerkt in de wijk en om te laten zien waar wij samen nog verbetering in aan kunnen brengen. Zo hopen wij samen met alle buurtbewoners in de toekomst een nog fijnere woonomgeving te kunnen creëren."

De portiekportiertjes zijn een initiatief van Woonwaard en Gemeente Alkmaar. "Met de portiekportiertjes wilden wij de leefomgeving in de Melis Stokelaan bevorderen. Toen we de kinderen vroegen wat er veranderd moest worden in de buurt riepen ze massaal dat er veel te hard gereden werd. Daarom hebben we de gemeente gevraagd hier iets aan te doen", aldus Roger Gijzen van Woonwaard. (foto: Stadswerk072)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl