Alkmaar Centraal


Afgelopen woensdag reikte de Alkmaarse burgemeester Piet Bruinooge het ere-insigne in goud uit aan Pierre Sponselee. Dit gebeurde tijdens zijn afscheidsreceptie als directeur/bestuurder van Woonwaard. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor de stad en in het bijzonder de wijk Overdie.

Zestien jaar was Sponselee het boegbeeld van Woonwaard en heeft in die rol veel betekend en bereikt voor Alkmaar. Woonwaard verhuurt 14.500 woningen in de regio en staat voor betaalbaar wonen, in een huis dat bij mensen past, in een buurt die hen bevalt, nu en in de toekomst. Sponselee vertaalde die visie in een moderne, procesgerichte organisatie en werkte daarbij samen met huurders en partners aan maatschappelijke doelen.

De kracht van Sponselee zat in het samenwerken met bewoners en professionals en hen ook te verbinden. Met zijn duidelijke visie op volkshuisvesting leverde hij onder andere bij de herstructurering van Overdie een prestatie die uitsteeg boven zijn functie. Zijn inzet, gedrevenheid en talent om mensen te verbinden speelde een doorslaggevende rol bij de realisatie van het Overdie van nu.

Op Maatschappelijk gebied was Sponselee ook betrokken bij Alkmaar. Sinds mei 2012 is hij voorzitter/bestuurslid van Stichting De Waaier, een organisatie die bedrijven en maatschappelijke organisatie bij elkaar brengt. Verder draagt hij de architectuur een warm hart toe. Als lid van de programmaraad AIA-Alkmaar haalde hij kwalitatief hoogwaardige architectuurlezingen naar de stad en zorgde hij voor een wisselend programma op de Dag van de Architectuur. (foto: Gemeente Alkmaar)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl