Alkmaar Centraal


In het Alkmaarse park Oosterhout is woensdag een zogeheten 'snipperpad' aangelegd. Het pad is speciaal bedoeld voor mensen met een hond (en andere voetgangers). "Zij kunnen nu rustig lopen zonder uit te hoeven kijken voor fietsers en mensen die bijvoorbeeld skeeleren over het pad wat er al is", zo legt een gemeentewoordvoerder uit.

"In de huidige situatie is het zo dat wandelaars regelmatig bijna voor hun sokken gereden worden door fietsers, zeker mensen met een elektrische fiets rijden vaak te hard door het park heen. Daar moest iets aan gebeuren, maar we kunnen niet zomaar verbieden om door het park te fietsen, zeker niet bij zo'n leuk park als de Oosterhout."

De oplossing lag volgens de gemeente in een speciaal pad voor wandelaars en in het bijzonder voor hondenbezitters. "Vooral voor loslopende honden zijn de fietsers - zeker als die hard rijden - in het park soms gevaarlijk. Daarom is gekozen om hen als het ware parallel te laten lopen aan het gewone pad, maar dan over een snipperpad."

Tot nu toe is er een enkel snipperpad aangelegd in het park, maar als het geliefd wordt en het ook echt werkt, zal de gemeente overwegen om nog meer paden met snippers aan te leggen in de Oosterhout. "We kunnen dit ook best als een proef beschouwen, als het werkt komt er een vervolg en anders blijft het hierbij", besluit de woordvoerder.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl