Alkmaar Centraal


De Alkmaarder Frank de Haan is met zijn bedrijf De Haan Guitars verhuisd naar Heiloo. Ruim vijf jaar lang was hij gevestigd in het pand waar ook Koel310 is gehuisvest, maar het werd tijd voor een ruimere, lichtere werkplaats om gitaren te bouwen, te repareren en te stellen, en om cursussen te geven.

Frank's carrière is bijzonder. De Alkmaarse houtbewerker had een passie voor gitaren en besloot om zichzelf de kunst van bouwen aan te leren in de schuur van zijn ouders. Hij vertrok voor anderhalf jaar naar Amerika om bij een gerenommeerde gitaarbouwschool in opleiding te gaan en ging daarna naar Engeland om te werken bij Patrick James Eggle Guitars.

In 2013 waagde Frank de sprong naar een eigen bedrijf onder de naam De Haan Guitars. Zijn bedrijf werd een succes en ongeveer een jaar geleden breidde hij uit met gitaarbouwer Ruben van der Kleij onder de naam Stoney Creek Guitars. In het eerste jaren werden onder het nieuwe label dertig gitaren verkocht van vijf verschillende typen, onder andere aan Jan Akkerman en Yori Swart. Daarnaast werd een speciale Amstel limited edition ingezet tijdens de reeks grote 'Vrienden van Amstel Live' concerten.

De Haan / Stoney Creek Guitars is nu gevestigd aan de Nijverheidsweg 2C in Heiloo. (foto: dehaanguitars.nl)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl