Alkmaar Centraal


Zeven minderjarige jongeren zijn donderdag en vrijdag aangehouden op verdenking van brandstichting op de skibaan in Bergen. Het gaat om zes Alkmaarders en een verdachte uit Bergen, zo meldt mediapartner NH Nieuws.

Zondagavond 17 februari werd er brand gesticht bovenaan de helling van de skibaan in Bergen. Een houten starthuisje en de bovenlaag van de skibaan werden verwoest. Omwonenden hadden voordat er brand ontstond vuurwerk horen knallen bij de baan.

Het bestuur van skiclub Il Primo schatte de schade eerst op zo'n 15.000 euro. Na onderzoek bleek die vele malen groter: 53.000 euro. De skiclub zette alles op alles om de daders te vinden en zette, na eerder te dreigen met publicatie, een foto van de daders van de bewakingscamera online.

"Het kan niet worden uitgesloten dat het publiceren van de foto heeft bijgedragen aan de opsporing van de jongeren", stelt een politiewoordvoerder. Over de leeftijden en het geslacht van de aangehouden jongeren doet de politie expres geen mededelingen. "Het gaat om minderjarigen, vandaar."

De verdachten zijn na verhoor naar huis gestuurd, maar blijven verdachte. Nog altijd zijn tips en getuigen van de brand welkom. "Dit kan ons helpen bij de opbouw van het dossier rond deze zaak". Bellen kan via 0900-8844.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl