Alkmaar Centraal


Nu de dagen langer worden, zijn de voorbereidingen in volle gang voor de lentefestiviteiten. Om iedereen in Alkmaar en omgeving in de stemming van de passietijd of vastentijd te brengen, worden op zaterdag 9 en zondag 10 maart extra muzikale vieringen verzorgd door Laurentius Zangers, in samenwerking met de zangpraktijk van Maria Delver.

De Laurentius Zangers is een project dat is ontwikkeld om meer mensen de kans geven om in de prachtige Laurentiuskerk te mogen zingen of spelen, zonder dat zij zich echt aan een koor of orkest hoeven te verbinden. De samenstelling wijzigt telkens. Ook zijn er instrumentale uitvoeringen geweest, bijvoorbeeld met muziek van Albert de Klerk voor blokfluit en orgel, of een Sonate van Carl Philipp Emanuel Bach voor altviool, blokfluit en orgel.

De zangpraktijk van Maria Delver is een plek waar mensen van jong tot oud zangles hebben en gestimuleerd worden om aan projecten en uitvoeringen mee te doen. Zoals de mini Mattheus en Gloria van Vivaldi. Ook zijn er groepslessen met jonge meiden, workshops en kleine optredens.

Tijdens de vieringen zullen sopraan Linda Kroon, Maria Delver en organiste Una Cintina het Stabat Mater van Giovanni Pergolesi en Missa Fiat Voluntas Tua van Hendrik Andriessen uitvoeren. Aangezien het Stabat Mater een uitgebreid oeuvre is, zullen de musici al voor de aanvang van het mis beginnen en na de viering zullen nog de laatste delen klinken.

De opvoering is op 9 maart van 18:45 tot 20:20 uur in de Josephkerk aan de Nassaulaan, en op 10 maart van 10:45 tot 12:20 in de Laurentiuskerk aan het Verdronkenoord.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Belย 072 844 98 48ย of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl