Alkmaar Centraal


Zaterdag 9 maart houdt Amnesty Alkmaar,  in het kader van Internationale Vrouwendag, tussen 11:00 en 15:00 uur een protestactie in de centrale bibliotheek Alkmaar. Er wordt actie gevoerd voor Loujain al-Hathloul, Iman al-Nafjan, Aziza al-Yousef en andere Saoedische vrouwenactivisten. Met succes vochten ze ervoor om vrouwen te mogen laten autorijden, maar dat daarvoor zitten ze wel opgesloten en ze zijn gemarteld.

Amnesty Alkmaar verzamelt handtekeningen op een petitielijst, om de Saoedische autoriteiten aan te sporen de vastzittende vrouwenactivisten te beschermen tegen marteling en hen onmiddellijk vrij te laten. Ook worden kaartjes verstuurd naar de gevangenis waarin deze dappere vrouwen zitten, om ze een hart onder de riem te steken.

En vanwege Internationale Vrouwendag heeft Amnesty Alkmaar ook kaartjes die je zelf kunt sturen naar iemand die je bewondert of gewoon wilt laten weten dat je aan ze denkt, waarmee direct ook aandacht gevraagd wordt voor  mensen die opkomen voor het recht.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl