Alkmaar Centraal


De Nassaulaan in Alkmaar begint er langzaamaan steeds leger uit te zien nu de kap van de kastanjebomen begonnen is. De bomen zijn ziek - de tonderzwam had zich gehuisvest op meerdere bomen - en oud waardoor er geen andere uitweg was dan ze weg te halen. "Ze zouden kunnen omvallen als we ze laten staan. Dat is te gevaarlijk", verklaart een medewerker van Stadswerk072. "We kiezen voor de veiligheid, maar er komen wel nieuwe bomen voor in de plaats."

Buurtbewoners vinden het ook niet leuk dat het oude vertrouwde straatbeeld nu opeens verandert. "We betreuren het zeer dat dit gebeurt, maar het is beter voor de bomen en die zijn het belangrijkst. Ze zijn ziek dus er was geen andere optie." Dat er binnenkort al nieuwe bomen worden geplant wordt gewaardeerd in de straat. "De gemeente doet er wel goed aan om ons snel weer nieuwe bomen terug te geven, dat vind ik fijn. Ze begrijpen blijkbaar dat hier gewoon bomen horen te staan, het hoort bij het straatbeeld van de Nassaulaan."

Welke bomen voor de dertien kastanjebomen in de plaats komen en of dat er even veel zijn, kon de medewerker van Stadswerk072 niet vertellen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl