Alkmaar Centraal


Op de kaasmarkt wordt het publiek in banen geleid met dranghekken. Dat kan fraaier, vindt politieke partij BAS. De partij heeft een motie ingediend om deze metalen hekken te vervangen voor fraaie houten exemplaren.

"Alkmaar is een prachtige historische stad en ik vind die dranghekken er sowieso niet bij passen. Onze uitstraling moet zo vriendelijk mogelijk zijn voor de toeristen," licht gemeenteraadslid Ben Bijl van BAS toe. "De kaasmarkt komt er weer aan. We dachten: laten we eens kijken of de raad het ermee eens is om de kaasmarkt te verfraaien."

BAS verwacht dat de raad meegaat in het voorstel en het college hiermee aan de slag gaat. Het college zal dan met een voorstel komen in overleg met partijen zoals het Kaasdragersgilde. In de motie geeft de partij een aanzet om aankomend seizoen een pilot te draaien met houten hekken. "Aankomend jaar komt Alkmaar dranghekken te kort, want we krijgen ook nog het EK Wielrennen," zegt het gemeenteraadslid vrolijk.

Bijl heeft zelf ook ervaring met de dranghekken. "Ik ben ook voorzitter van de Alkmaarse City Swim en sjouw zelf ook wel eens met die stalen hekken. Ik verwacht ook dat de houten hekken lichter zijn."

De raad mag op 14 maart over dit voorstel besluiten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl