Alkmaar Centraal


AZ-spits Bjørn Maars Johnsen en Jong AZ-verdediger Justin Bakker hebben dinsdagochtend de Rabo AZ Foodtour afgetrapt bij basisschool DURV! in Alkmaar. Zij werden vergezeld door medewerkers van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) en Rabobank Alkmaar. Na een quiz over gezonde voeding en weetjes over AZ speelden de leerlingen van groep 7-8 een potje voetbal met Bjørn en Justin. De twee leerkrachten stonden op doel. Daarna mochten de leerlingen vragen afvuren op de AZ-vedetten en kregen ze een introductieles van de Foodtour.

Op DURV! scholen is veel aandacht voor gezonde voeding, zo doet de school mee aan EU schoolfruit en staan dagelijks bidons met water klaar op de tafels van de leerlingen. De Rabo AZ Foodtour sluit hier goed bij aan: een compleet interactief lesprogramma voor groepen 7-8, waarin voedsel en gezonde voeding centraal staan. Leerlingen duiken in thema’s als gezond eten,
etiketten lezen en sportvoeding, en maken van elke les een vlog waarop gestemd kan worden. De winnaars van de vlogwedstrijd maken kans op een gezonde clinic bij AZ én het bijwonen van AZ- ADO Den Haag met de hele klas.

Projectleider Sven de Zeeuw is tevreden met de start. "Het is een mooi initiatief en ook leerzaam. We zijn er allemaal enthousiast over en het wordt vast een succes." Ook directeur Robert Eenhoorn had lovende woorden voor de Foodtour. "Het is fijn om hier als club aan bij te kunnen dragen. We zijn er dus niet alleen voor voetbal, maar ook voor dit soort maatschappelijke dingen." (foto: Marina Bruinzeel)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl