Alkmaar Centraal


Bewoners van het zogenoemde indianendorp - Kotterstraat en Galjoenstraat - in Alkmaar Noord moeten de daken van hun huizen vervangen. De leien in de houten daken bevatten asbest, wat een gevaar vormt voor de volksgezondheid. Het gaat om 72 huizen met elk een dak met een oppervlak van ongeveer 80 vierkante meter.

Buurtbewoners willen best de daken vernieuwen, maar dan wel met hulp van de gemeente. Niet alleen door een deel van de ingreep - die per dak zo'n 20.000 tot 30.000 euro gaat kosten - te betalen, maar ook door de leiding te nemen bij het hele project. Zo zou de gemeente er volgens de bewoners voor kunnen zorgen dat op alle huizen weer een houten dak terugkomt. Als dat gebeurt kan de eenheid in de buurt blijven bestaan.

Ook vinden de bewoners dat behalve de gemeente ook de overheid een bijdrage moet leveren, omdat in 1976 al bekend was dat er kans op asbest in de daken was en er toen niks gebeurd is. Dat maakt de overheid volgens de bewoners mede-verantwoordelijk, hierom gaan ze eind maart naar Den Haag om hun punt te maken.

De daken moet uiterlijk begin 2025 vervangen zijn, zo heeft de overheid besloten. (foto: BingMaps)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl