Alkmaar Centraal


De parkeergarage waar het meest over geklaagd wordt, werd vorig jaar verreweg het meest gebruikt. Daarmee lijkt het makelaarsmantra 'locatie, locatie, locatie' maar weer eens te winnen van comfort en veiligheid. Zo'n 39 procent van alle automobilisten die de binnenstad bezochten maakten gebruik van De Karperton-garage aan De Dijk in Alkmaar.

In 2018 hebben maar liefst 428.000 bezoekers hun bolide geparkeerd op één van 439 plaatsen die de Karperton rijk is. Dit blijkt uit cijfers die door het NHD zijn opgevraagd bij de gemeente.

De garage ligt op één minuut lopen van het stadscentrum, maar staat bekend om de krappe parkeerplekken en nauwe bochten. Ook onverlaten weten het gebouw te vinden en zorgen soms voor een grimmige sfeer. Na overlast door 'hangalcoholisten' en zwervers heeft de gemeente een strak handhavingsbeleid ingezet. Hierdoor is de veiligheid wel verbeterd.

De overige 672.000 bezoekers parkeerden vorig jaar hun auto in één van de andere vijf parkeergarages. Met 251.000 automobilisten staat de Singelgarage op de tweede plaats van meest gebruikte garages en is de kleinste parkeergarage De Kazerne met 6700 auto's de hekkensluiter.

Het beheren van de zes parkeergarages kost Alkmaar meer dan dat het oplevert. De totale inkomsten kwamen afgelopen jaar op 3,2 miljoen, maar om de kosten te dekken moest de gemeente wel 200.000 euro bijleggen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl