Alkmaar Centraal


Op 26 februari zijn drie personen aangehouden en ingesloten naar aanleiding van een drietal berovingen van maaltijdbezorgers. Dit meldde de politie woensdag. De berovingen werden vorig jaar gepleegd op 20 november, 28 november en 21 december in Alkmaar, respectievelijk op de Reviusstraat, Lorreinenlaan en de Koelmalaan. Telkens werden geringe geldbedragen buit gemaakt.

In 2018 werden bij politie-eenheid Noord-Holland totaal elf berovingen van maaltijdbezorgers gemeld, waarvan zes in Kennemerland en vier in Noord-Holland Noord. Vijf zaken zijn tot nu toe opgelost. Dit jaar staat de teller inmiddels op twee.

Teamchef Daniel Koper, verantwoordelijk voor de opsporing van overvallers:  "Bij deze overvallen op maaltijdbezorgers wordt niet zelden geweld gebruikt. Zo’n gebeurtenis heeft dan ook grote impact op de vaak jonge slachtoffers, die meestal maar weinig contant geld bij zich hebben. Om dit soort laffe overvallen te voorkomen, adviseren wij maaltijdbezorgers vooraf adressen te checken, telefoonnummers na te bellen en klanten indien mogelijk te laten pinnen."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl