Alkmaar Centraal


Dinsdag 19 maart geeft Hans Goverde, partner architect van Kraaijvanger Architects te Rotterdam, de lezing 'De vitale stad'. De lezing wordt georganiseerd door het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar(AIA)  en vindt plaats in de Pleinzaal van Theater De Vest.

Ontwerpers proberen steden fijner te maken om in te werken, leven en te leren. In een stad bestaan mensen, functies, plekken en gebouwen dicht bij elkaar. Goede ontwerpen hebben de veerkracht om de diversiteit van veranderende behoeftes en activiteiten te huisvesten. Met duurzaamheid, schoonheid, sociaal contact, betekenis en identiteit als belangrijke factoren. Zorgvuldig omgaan met grondstoffen en circulair ontwerpen en te bouwen is tegenwoordig "hot", zoals bij het zogenaamde Cradle2Cradle ontwerp voor Stadskantoor Venlo.

Hans Goverde is partner architect van Kraaijvanger Architects. Zijn meest spraakmakende recente werk is het Stadskantoor Venlo. Enkele andere actuele projecten van zijn hand zijn Spieghelstraat Alkmaar en Lapis Lazuli Heerhugowaard. Het ideaal van het bedrijf is een gebouw dat energie levert, lucht en water zuivert, ruimte biedt aan biodiversiteit en geen afval produceert. Goverde's architectuur wordt gekenmerkt door oog voor de menselijke schaal binnen een grootschalige - vaak binnenstedelijke - context. Als partner richt hij zich op complexe binnenstedelijke opgaven, multifunctionele gebouwen en geïntegreerde ontwerpprocessen.

De lezing in De Vest begint om 20:00 uur. Toegang kost 5 euro en 3 euro voor vrienden van de AIA. Meer informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en aia-alkmaar.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl