Alkmaar Centraal


De 26-jarige Alkmaarder die bedreigingen naar het Jan Arentsz college in Alkmaar zou hebben gestuurd, wordt ook verdacht van bedreiging van Marthijn Uittenbogaard uit Hengelo, oud-voorzitter van de verboden pedofielenclub 'Martijn'. Dit meldt het NHD.  De verdenking kwam donderdag naar voren tijdens een zitting in de Alkmaarse rechtbank. Een zitting waarin hij overigens werd losgelaten.

De 26-jarige man blijft verdachte in beide zaken, maar na inmiddels drie maanden voorlopige hechtenis, dreigt hij ten onder te gaan aan huurachterstand. De rechtbank acht hem ongevaarlijk, maar toch is het hem verboden in de buurt van het Jan Arentsz te komen en om contact op te nemen met de slachtoffers. De Alkmaarder moet ook gehoor geven aan oproepen van justitie en reclassering, en meewerken aan psychische behandeling.

Dat de Alkmaarder dubbel verdacht wordt zou als een verrassing zijn gekomen. Hij zou in oktober voicemails naar Uittenbogaard gestuurd hebben met daarin ’Ik kan jou wel vermoorden’ en ’Ik sloop jou’. Maar de verdachte zou hierover nooit door de politie zijn gehoord en zijn advocate zou er niet met hem over hebben gesproken. Hij ontkent alle aantijgingen en zijn advocate meent dat er onvoldoende bewijs voor is.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl