Alkmaar Centraal


Jaarlijks organiseert de Stichting Foodspecialiteiten Nederland de Nationale Competities voor foodspeciaalzaken. Dit jaar zijn er drie categorieën waarin op maandag 1 april gestreden wordt. In de categorie Beste Kaasspeciaalzaak houdt Daan Blankendaal de eer hoog van de Kaasstad van Nederland.

In januari werden voorronden gehouden in drie categorieën. Overgebleven zijn vijf kaasspecialisten, drie wijnspecialisten en drie specialisten op het vlak van chocolade, noten en/of koffie en thee.

Alleen winkels die met hun kwaliteit en kunde een certificaat van van Stichting Foodspecialiteiten Nederland hebben bemachtigd mochten zich aanmelden of aangemeld worden. Een onafhankelijke jury met een consument en twee deskundigen bezocht de deelnemers in januari. Alle finalisten worden tussen 7 en 22 maart door een andere jury nogmaals beoordeeld.

Het thema dit jaar is 'knokken voor groei'. Een actueel thema want de speciaalzaken moeten vechten voor hun marktaandeel tussen grootwinkelbedrijven.

De ontknoping vindt plaats in ‘Hart van Holland’ te Nijkerk. Vanaf 19:00 uur start een feestelijk diner. Tussen de gangen door worden de winnaars bekendgemaakt door oud-Europees bokskampioen Arnold Vanderlyde. Aansluitend wordt een indrukwekkend kaasbuffet gepresenteerd, dat tevens het startsein is voor de netwerkborrel.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl