Alkmaar Centraal


Yannick van der Kolk sleepte afgelopen weekend in Zwitserland zijn eerste medaille binnen in het internationale seniorencircuit. De Alkmaarder is sinds januari senior en moest van onderaf invechten om in één van de sterkst bezette gewichtsklassen (-73 kg) het brons te bemachtigen.

Tijdens de European Cup Uster kwamen judoka's uit 20 verschillende landen uit in de klasse -73kg. Al in de eerste ronde tegen de Oostenrijker Nussbaumer zette de Alkmaarder binnen 19 seconden een vol punt op het scorebord. De tweede ronde kwam Yannick uit tegen de Zwitser Tom Witzig en die kreeg halverwege de wedstrijd met een mooie schouderworp ook een vol punt aan zijn broek. In de derde ronde lag de Duitser Daniel Gleim binnen 2,5 minuut op de mat met een snelle sode-tsuri-gomi-goshi (schouderworp met 1 arm), eveneens goed voor een vol punt.

In de kwartfinale kreeg de Yannick meer weerstand, maar hij won wederom. In de halve finale liep het niet lekker tegen de Belg Charly Nys. Binnen vijf seconden liep de Alkmaarder tegen een score op, maar na de beelden vele malen terug gekeken te hebben, draaide de jury score terug. Van der Kolk verloor evengoed en zo restte hem de kleine finale om het brons. Van der Kolk was uit op revanche en wist vlak voor tijd een wazari (half punt) te maken. Daarmee won hij van de Oostenrijker Wachid Borchashvili. (foto: Tom van der Kolk)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl