Zaterdag 9 maart speelde DAW Heren 1 thuis tegen De Snippen. Het waterpoloteam werd versterkt door oudgediende Leon Hoekman. Na een gelijk opgaande wedstrijd kwam DAW met nog anderhalve minuut op de klok twee punten voor te staan, echter De Snippen wist terug te vechten en eindigde de wedstrijd in een 12-12 gelijkspel.

De eerste twee perioden gaven beide ploegen weinig weg en vonden om en om het net. De DAW-mannen maakten onder meer met snelle combinaties goed gebruik te maken van uitsluitingen bij de Snippen. Daan Happe scoorde eenmaal en leverde assist op Dennis Oudhoff, die afrondde. Arjan Baron benutte tweemaal een strafworp en het lukte keeper Corné Thoes een strafworp te stoppen. Zo eindigde het eerste kwart in 3-4 en het tweede in 5-6.

In het derde kwart veranderde De Snippen de opstelling en kwam er een sterke midvoor in het veld. Deze wist na de gelijkmaker van Joep Liefting snel driemaal te scoren voor 6-9. Maar DAW gaf niet op. Arjan Baron en invaller Leon Hoekman vonden het net en zo werd de ruststand 8-10.

De vierde periode startte voor beide ploegen moeizaam. Pas halverwege heropende Hoekman de score. Daarna kwam DAW goed op gang. Dankzij een aantal goede onderscheppingen en counters scoorde de thuisploeg binnen twee minuten nog driemaal extra om met anderhalve minuut op de klok een 12-10 voorsprong te bemachtigen. De gasten scoorden echter nog tweemaal te scoren. Uiteindelijke besliste de keeper van De Snippen de wedstrijd door met nog twee seconden op de klok een sterk schot van Leon Hoekman uit het doel te houden. De wedstrijd eindigde met 12-12.
Bekeken: 1902x