Alkmaar Centraal


Het kappen van bomen bij Heiloo voor de aanleg van de afslag van de snelweg A9, is weer hervat, zo meldt mediapartner NH Nieuws. Op 11 februari werd begonnen met de kap, maar een dag later werd het werk al opgeschort: het leefgebied van marterachtigen en boomvalken zou te veel worden aangetast.

De kap gaat nu weer verder, laat de provincie vandaag weten. Tijdens de bomenkap loopt een ecoloog mee om de bomen te beoordelen op mogelijk vroeg broedende vogels. Ook is in overleg met de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord (RUD-NHN) besloten om een aanvullend plan voor marterachtigen en de boomvalk op te stellen. Er worden natuurlijke schuilplekken gemaakt en de provincie plaatst drie kunstnesten.

In 2015 besloten Provinciale Staten en de gemeenten Heiloo, Castricum en Alkmaar om bij Heiloo een aansluiting op de snelweg A9 aan te leggen. Over de afslag werd al sinds 1962 gediscussieerd. Met het project is zo'n 40 miljoen euro gemoeid.

Door de bomenkap is het doorgaand verkeer op een deel van de Lagelaan in Heiloo niet mogelijk vanaf 11 tot en met 15 maart.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl