Alkmaar Centraal


Nadat in de vorige wedstrijd het eerste punt van dit seizoen werd binnengehaald werd zondag tegen de Big Bulls uit Almelo eindelijk een wedstrijd gewonnen. Na een ruststand van 38-21 liep de stand op naar uiteindelijk 50-26.

Beide teams hadden veel last van de regen, de harde wind en de kou. Beide teams maakten erg veel fouten gemaakt en vooral Alkmaar moest wennen. De eerste de beste aanval van de Bulls zette de bezoekers op 0-7 voorsprong. De thuisploeg kwam snel langszij met een try tussen de palen van center Sven Bloem en een conversie van aanvoerder Kenny Kolk voor de twee punten extra. Even later scoorde scrum-half Gijs Ammerlaan nog een try, die Kolk ook converteerde voor 14-7.

Daarna scoorde Alkmaar weer vijf plus twee punten. De hele Bulls-verdediging werd op de achterlijn geduwd en Jasper Pauw rondde af, waarna Kolk opnieuw converteerde. De Almeloërs kwamen terug tot 21-14, maar Sven Bloem scoorde een geconverteerde try, meteen goed voor een bonus competitiepunt, en Jasper Pauw bereikte ook de achterlijn (33-14). Na een score van de Bulls hielp nieuweling Laith Ghobar uit Libanon Alkmaar naar een 38-21 ruststand.

In de tweede helft ging de strijd een poosje gelijk op. De Almeloërs heropenden het bal met een try na een snel genomen strafschop. Daarna bleven ze op 26 punten staan, terwijl Alkmaar nog 12 punten extra scoorde. Man of het Match Laith Ghobar scoorde een try in de hoek en te breken en een try in de hoek van het veld te scoren en even later kon hij de bal tijdens een tackle doorspelen naar Michael Vlaar, die afrondde met een geconverteerde try.

De zege biedt meteen kansen om in de volgende wedstrijd van de 2e Klasse Noord van de zesde en laatste plek in de degradatiepoule naar de vierde op te klimmen. Het combi-damesteam De Foeste Moiden 1 deed zondag ook goede zaken. Met een eindstand van 36-0 tegen combiteam Hookers / Sparta Dames 1 zorgden de dames ervoor dat ze niet kunnen degraderen uit de 2e Klasse.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl