Alkmaar Centraal


In de afgelopen twee weken gebeurden twee ongevallen tussen fietsers en auto's op de fietsoversteekplaats Rekerdijk en Drechterwaard in Alkmaar. Inmiddels een berucht kruispunt waar de gemeente nu iets aan gaat doen.

Het kruispunt wordt verrijkt met speciale lampjes in het wegdek die oplichten op het moment dat er een fietser aankomt. Deze aanpassing moet de veiligheid van het kruispunt verbeteren volgens verkeersdeskundigen die het kruispunt vorig jaar onderzocht hebben. "Het is een voorrangssituatie voor fietsers. Er staan al veel borden voor fietsers. Het enige wat we nu kunnen doen is automobilisten extra  waarschuwen. We hopen dat de situatie hierdoor verbetert", zegt een woordvoerder van de gemeente.

Door de jaren heen is het kruispunt al op meerdere punten aangepast, met een wegversmalling voor auto's, borden en haaientanden. De deskundigen bepaalden dat dit voldoende was en het kruispunt overzichtelijk gemaakt is, aldus wijkagent Pruiksma op Twitter. Maar omdat er ondanks de ingrepen toch nog ongevallen plaatsvinden, worden nu ook nog lichtjes aangebracht.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl