Alkmaar Centraal


De kleurrijke regenboog staat tegenwoordig symbool voor een LHBTI-vriendelijke samenleving. Het COC Noord-Holland heeft een regenboogbanier van 25 meter lang weten te bemachtigen dat straks zal wapperen bij LHBTI-evenementen zoals Alkmaar Pride.

De banier werd voorheen aan de gevel van de Westerkerk gehangen tijdens de Amsterdamse Gaypride. Het is aangekocht via een veiling en wisselde voor 1.250 euro van eigenaar. De helft van dit bedrag betaalde de gemeente vanuit de regenbooggelden.

Wethouder Paul Verbruggen is verheugd met de verworven reuze banier. “Hiermee heeft de gemeente Alkmaar samen met het COC NHN een beeldbepalend object binnen gehaald dat de LHBTI-gemeenschap jaarlijks letterlijk nog zichtbaarder maakt. Een kleurrijke aanwinst voor onze diverse gemeente”.

Ook voorzitter COC NHN Richard Ivangh is te spreken over de nieuwe aanwinst. “Als vereniging kunnen wij op deze manier onze samenwerking met stichting Alkmaar Pride, de gemeente en de Alkmaarse samenleving extra kleur geven, diversiteit in top!”

Waar het kleurrijke doek komt te hangen is nog onduidelijk. Gedacht wordt aan  de Grote Kerk of de Waagtoren. (Foto: Rutger Loer)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl