Alkmaar moest het een tijdje zonder de Stadskantine doen, maar zondag zijn de deuren geopend van de nieuwe kantine: de Waterkant. Een plek buiten het centrum, aan de oever van het Noordhollands Kanaal in het voormalige hoofdkwartier van Rijkwaterstaat.  De Waterkant had zondag Open huis.

Eerder maakten de heren Koning en Geerestein van de Stadskantine een gemoedelijke en creatieve plek op de bovenste verdieping van het Ringersgebouw. In korte tijd wisten Alkmaarders de trap naar driehoog te vinden. De renovatie van het Ringersgebouw leidde tot sluiting van de Stadskantine vorig jaar.

De heren runnen samen de stichting Permanent Tijdelijk; leegstaande panden een nieuwe en tijdelijke invulling geven totdat een pandeigenaar het pand wil ontwikkelen. De ontwikkeling van het Rijkswaterstaat-gebouw laat voorlopig nog even op zich wachten, de tijdelijke ingebruikname is voor twee jaar vastgesteld.

Vorige week nog maakte de Provincie speciaal voor de Waterkant een uitzondering en gaf een aanmeervergunning af. Waterkant-bezoekers mogen van 1 april tot 1 november dit jaar met hun bootje aanmeren bij de steiger. Na evaluatie kan de vergunning verlengd worden voor de volgende jaren.

Fotograaf Marco Schilpp ging zondag langs tijdens het open huis. Op onze Facebookpagina is de volledige fotoreportage te zien.
Pin It
Bekeken: 6767x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/