Alkmaar Centraal


Gemeente Alkmaar is van plan om de twee gestolen gouden duiven weer terug te plaatsen op de Accijnstoren. Sinds 2013 sierden twee gouden duiven  de Accijnstoren maar zijn sinds de jaarwisseling spoorloos verdwenen.

Vanwege de renovatie van de Accijnstoren stond het pand toen in de steigers en zagen onverlaten hun kans schoon om de duiven van de balustrade weg te nemen.

"De gestolen duiven zijn nog niet teruggevonden," zegt de woordvoerder van de gemeente. "We zijn aan het kijken of we de duiven terug kunnen brengen. Hiervoor staat al een aanvraag uit".

De duiven maakten van origine deel uit van kunstwerk 'De Duivenwagen' van kunstenares Marte Röling. Op de in 2009 gerenoveerde Friesebrug werden 23 gouden duiven aangebracht, maar ze bleken stelselmatig het doel van vandalen en dieven te zijn.

Als oplossing bedacht de kunstenares Marte Röling dat de gouden duiven over heel Alkmaar moesten uitvliegen. Alle gouden kunstwerkjes kregen in 2013 een nieuwe plek in de stad. De nieuwe locaties werden zorgvuldig uitgekozen, zodat de vogels niet meer gestolen of gesloopt konden worden. Twee van de uitgevlogen duiven kregen een plek op de Accijnstoren.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl