Alkmaar Centraal


Europa is om de haverklap in het nieuws en er is veel kritiek. De vraag is of die kritiek altijd maar terecht is. Onbekend maakt immers onbemind en veel mensen weten niet echt wat er zich allemaal afspeelt achter de schermen. Daarom organiseren Europe Direct Noord-Holland Noord, Bibliotheek Kennemerwaard en NEIOS voor het derde jaar zondagmiddagen rondom actuele onderwerpen. Zondag 24 maart komt migratieproblematiek aan bod in bibliotheek Alkmaar Centrum.

Tot en met 24 november worden zeven lezingen gegeven over prikkelende onderwerpen als Brexit, de Europese verkiezingen, de politieke stromingen in de EU, het verschil tussen Noord- en Zuid-Europa en migratie. De sprekers zijn ervaren experts op diverse vlakken. Natuurlijk is er bij elke lezing ruimte voor vragen en discussie.

In 2015 was het de vluchtelingencrisis in de EU die tot grote spanningen leidde. De Turkijedeal moest uitkomst brengen, maar deed dat niet. Migratie is van alle tijden, maar vormt nu een splijtzwam. Zondag 24 maart vertelt Dr. Hanco Jürgens waarom Europa zo aantrekkelijk is en waarom het zo lastig blijkt voor de EU om de regie in handen te nemen.

Jürgens is historicus, wetenschappelijk medewerker van het Duitsland Instituut Amsterdam en oud-docent UvA/UU/ Radbouduniversiteit. Hij houdt zich bezig met de moderne geschiedenis van Duitsland in Europees perspectief. In 2014 publiceerde hij Na de val, Nederland na 1989.

De Europa Actueel middag duurt van 13:30 tot uiterlijk 15.30 uur en toegang is gratis. Meer informatie en reserveren: europainnoordholland.nl/agenda. (foto: aangeleverd)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl