Alkmaar Centraal


Dit jaar loopt de Boekenweek van zaterdag 23 tot en met zondag 31 maart. Het thema is deze keer 'De moeder de vrouw', om niet alleen het boek te vieren, maar ook het moederschap. Bibliotheek Kennemerwaard heeft met dit thema een aantrekkelijk programma samengesteld, met onder andere donderdag 28 maart een lezing over Renate Dorrestein en eentje over de feministe en West-Friezin Trien de Haan Zwagerman.

De lezing over Trien wordt gegeven door Bart Lankester in bibliotheek Alkmaar De Mare. Hij vertelt onder andere over hoe ze in de politiek belandde en linkse pionier werd in met name Noord-Holland-Noord. Ook vertelt de historicus over verraad, Trien's gruwelijke jaren in concentratiekamp Ravensbrück en over hoe ze geknakt maar niet gebroken haar idealen trouw bleef en tot op hoge leeftijd politiek en maatschappelijk actief bleef. De lezing start om 20:00 uur en kost 6 euro, voor bibliotheekleden 5 euro.

Cisca Dresselhuys, journalist en oud hoofdredacteur maandblad Opzij, verzorgt op dezelfde dag en tijd een avond die in het teken staat van de in mei 2018 overleden schrijfster Renate Dorrestein. Zij schreef veel over het moederschap en genadeloos prikte zij mythes door. Deze lezing is in bibliotheek Alkmaar Centrum en kost 5 euro.

Reserveren voor activiteiten kan via de agenda op bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de klantenservice in één van de biebs. Hier is ook alles te vinden over de Boekenweek. Wie tijdens de week lid wordt betaalt overigens geen inschrijfkosten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@alkmaarcentraal.nl