Na de eerste zegen van vorige week hadden de heren van de Alkmaarse Rugby Club de hoop dit succes te herhalen, maar de Rugby Club 't Gooi uit Naarden bleek een maatje te groot. Na een ruststand van 7-22 werd het uiteindelijk 12-46.

De club uit Naarden startte de wedstrijd met een reeks goede aanvallen en dat leverde een try tussen de palen op, waarvan de conversie ook tussen de palen belandde, zodat Alkmaar tegen een 0-7 achterstand aankeek. Hierna ging de strijd een tijdje gelijk op en Alkmaar zette een mooie serie aanvallen op. Na een toegewezen scrum scoorde Jasper Pauw een try. Na de conversie van Pieter van Duijn was de stand weer gelijk.

Maar daarna stelde ’t Gooi orde op zaken. Het zeer jonge en erg fitte team wist nog twee keer via een uitbraak en één keer met een uitgespeelde driekwartlijn aanval een try te scoren waarmee de ruststand van 7-22 werd bereikt.

Na de rust ging het even gelijk op totdat ’t Gooi de bal richting de palen schoot. De bal rolde net over de goal-lijn, waarna twee spelers van ’t Gooi en aanvoerder Kenny Kolk op de bal afstoven. Kenny Kolk dook naar de bal om deze dood te drukken maar pakte daarbij ongelukkig één van de spelers van ’t Gooi. Scheidsrechter Jean Merlet kon niet anders dan een straftry toekennen, en zo kwamen de Alkmaarders 7-36 achter.

Alkmaar liet het er niet bij zitten en ging weer in de aanval. Uit een toegekende strafschop scoorde Alkmaar een try, maar de conversie van Pieter van Duijn ging helaas net naast de palen. ’t Gooi zette met een stand van 12-36 nog een slotoffensief in en na eerst een doorbraak en daarna een mooi uitgespeelde driekwartlijn kwam de eindstand op 12-46.

Aanstaande weekend moeten de Alkmaarders tegen de koploper van de 2e Klasse Noord Plate dus zal het lastig zijn om te winnen, maar tegen de nummers 2 en 3 zullen ook de directe concurrenten het lastig hebben.
Pin It
Bekeken: 2327x
https://ee.itk.ac.id/data/