Eenzijdig gefluit van één van de scheidsrechters, een kapot scorebord en vermeend gesjoemel van W-officials. Het zat de heren van het Alkmaarse waterpoloteam DAW niet mee zondag tijdens de wedstrijd in Hoofddorp. Toch startten ze de wedstrijd tegen ZPCH, de nummer 2 in de 3e Bondsklasse B, met een voorsprong en hadden ze op veel momenten in de wedstrijd de overhand. Toch wist de thuisploeg de wedstrijd te winnen met 15-11.

De eerste periode startte DAW sterk. Door twee goed ingeschoten strafworpen van Arjan Baron, twee doelpunten van Daan Happe en twee doelpunten van oud-gediende Jeroen Fennema werd de stand voor de eerste rust 4-6. Het twee kwart werd relatief weinig gescoord. ZPCH wist er drie in te maken en DAW bleef zonder doelpunt, met als gevolg halverwege een stand van 7-6.

In de derde periode liep ZPCH snel uit met twee doelpunten, maar in het tweede deel werd de stand mede dankzij Arjan Baron tot 9-9 gelijk getrokken. DAW was weer de sterke ploeg van het begin en uiteindelijk werd op 10-10 afgesloten. Halverwege het laatste kwart kwam DAW terug op voorsprong, maar daarna werd bij elke poging tot verdedigen een speler door de scheids tijdelijk aan de kant gezet. ZPCH maakte dankbaar gebruik van de 'man meer' situaties door telkens te scoren.  Zo eindigde de wedstrijd in een teleurstellende 15-11.

DAW staat achtste in de 3e Bondsklasse B, met 20 punten en één wedstrijd om in te halen. Die wordt donderdag gespeeld. Tegen DJK-ZAR hebben de mannen kans om de zevende plek te heroveren.
Bekeken: 1893x