Zondagmiddag eindigde bij De Meent Bauerfeind in Alkmaar het ijsseizoen. Het was een uitstekende winter op de vernieuwde ijsbaan in Alkmaar, met maar liefst 18 baanrecords. De ijshal blijft gedurende het zomerseizoen gewoon open. Vrijdagavond 11 oktober gaat de 400 meter baan weer open.

Na een grote renovatie afgelopen zomer startte de Alkmaarse ijsbaan in oktober met een vlakke en vooral snelle ijsbaan, al was het de eerste maand nog wel zoeken naar de juiste instellingen en handelswijzen. Eddy Bakker, manager exploitaties van Alkmaar Sport: "Dit is zeer goed gelukt, wat onder meer resulteerde in een fantastisch verlopen NK Masters in februari. Op de tip-top ijsvloer werden veel persoonlijke- en baanrecords gereden. De rijders, die uit het hele land kwamen, hadden lovende opmerkingen over het sportcomplex, de organisatie en de ijskwaliteit.”

De ICE Games waren wederom een succes. “Onze partners Rabobank Alkmaar e.o., Stadswerk 072 en Fortysix Sports maakten het mogelijk dat kinderen weer gratis kennis konden maken met schaatsen en verschillende spellen op het ijs. Ruim 8900 basisschoolkinderen hebben dit jaar meegedaan,” vertelt een enthousiaste Bakker.

De ijshal blijft open voor ijshockeyers, kunstschaatsers, shorttrackers, seniorenschaatsers en voor bijvoorbeeld curling clinics. Ook Team China zal weer frequent te gast zijn, met rond de 40 schaatsers die gaan voor de Olympische Spelen van 2022. Het middenterrein zal worden gebruikt voor allerlei activiteiten, zoals sportdagen en de Veiligheidsdag.
Pin It
Bekeken: 2362x
https://ee.itk.ac.id/data/