Het onafhankelijk onderzoek van de BouwHulpGroep heeft woningcorporatie Van Alckmaer niet kunnen overtuigen om een gedeelte van de 'renoveerbare' woningen in Bloemwijk in Alkmaar te behoeden voor sloop.

Het rapport van de BouwHulpGroep concludeert dat eenderde van de woningen in blok 204 niet gerenoveerd kan worden. Bij een tweederde deel van de huizen zou dit wel kunnen.

Renovatie zou leiden tot minder wooncomfort, verkleining van de woonruimte en op langer termijn is  meer onderhoud nodig dan bij nieuwbouw. Aspecten die onderbelicht zijn in het rapport en Van Alckmaer doet besluiten om de huizen toch te vervangen voor nieuwbouw.

Afgelopen november zaten werkgroep 'Stop sloop Bloemwijk', de klankbordgroep van huurders, de Woonbond en woningcorporatie Van Alckmaer om tafel, omdat een aantal bewoners van blok 204 sloop niet ziet zitten en pleit voor renovatie.

Bouwblok 204 zou volgens hen prima gerenoveerd kunnen worden. Deze huizen zijn een paar jaar later gebouwd dan de huizen van het andere blok 201. De staat van de huizen in blok 201 is dermate slecht dat hier geen sprake is geweest van renovatie. In totaal worden er 164 woningen gesloopt voor nieuwbouw.
Pin It
Bekeken: 3913x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/