Nadat afgelopen maandag de laadbak van een vuilniswagen spontaan in brand vloog ging de brandweer op onderzoek uit. Hieruit blijkt nu dat de brand veroorzaakt is door batterijen. Deze zaten in het opgehaalde restafval.

De vuilniswagen van Stadswerk072 reed op de Stationsweg in Alkmaar toen de chauffeurs de brand ontdekten. Door snel te handelen en met hulp van de toegesnelde brandweer kon grote schade worden voorkomen.

Batterijen vallen onder de categorie Klein Chemisch Afval en moeten apart worden ingeleverd. Dat kan bij het afvalbrengstation op de Kitmanstraat of bij winkels met speciale inzamelingsbakken. Kijk op legebatterijen.nl waar deze bakken staan.

Batterijen worden grotendeels gerecycled. Daarom is het van belang ze in te leveren. Ongeveer 95% van de nikkel, kobalt en koper kan er weer uit teruggewonnen worden. Daarnaast zijn sommige stoffen in batterijen schadelijk als ze in de natuur terechtkomen. En blijkbaar kunnen ze brand veroorzaken, zoals maandag in de vuilniswagen.
Pin It
Bekeken: 3535x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/