Alkmaar Centraal


Op last van de gemeente Alkmaar is donderdag met onmiddellijke ingang een eind gemaakt aan een onveilige huisvestingssituatie van arbeidsmigranten aan de Noordervaart in Stompetoren. Bij een controle afgelopen dinsdagavond bleek er sprake van een zeer (brand)onveilige situatie.

In acht stacaravans achter de kwekerij aan de Noordervaart 174A wonen 27 arbeidsmigranten. Al in 2012 is door de toenmalige gemeente Schermer geconstateerd dat deze huisvesting in strijd is met het bestemmingsplan. Na de fusie bevestigde gemeente Alkmaar in 2015 dit besluit. De eigenaar kreeg beide keren een vooraanschrijving, maar handelde daar niet naar.

Dinsdagavond werd bij een gemeentelijke controle geconstateerd dat er ook nog eens sprake is van een ernstige (brand)onveilige situatie. Hierop is besloten tot een definitieve spoedaanschrijving om de huisvestingssituatie onmiddellijk te kunnen beƫindigen. De eigenaar van het perceel is donderdag van deze dwangmaatregel op de hoogte gesteld. Het is aan hem om nieuwe huisvesting van de arbeidsmigranten te zorgen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl