Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Donderdag vond de 2019 editie van de Dag van de Leerplicht plaats. Wethouder onderwijs Elly Konijn ging daarom samen mer leerplicht- en beleidsambtenaren op bezoek bij twee Alkmaarse scholen. beide scholen bieden een aangepaste vorm van onderwijs aan en kennen daardoor weer andere uitdagingen dan 'gewone' scholen.

Wat ze daarmee juist delen is de passie voor onderwijs en de sterke wil om ieder kind zo goed voorbereid mogelijk de volgende stap te laten maken.
Voor de ambtenaren is het een mooie kans om onder andere omstandigheden in contact te komen met de kinderen, ouders en met de scholen. Normaal gesproken komt bijvoorbeeld de leerplichtambtenaar alleen in beeld wanneer er iets mis gaat.

Donderdag bleek dat hun motivatie opvallende en grote gelijkenissen vertoond met die van de juffen en meesters. Er werd gedurende de dag dan ook geanimeerd gesproken. Ook wethouder Konijn was enthousiast: Je krijgt allerlei vragen van bijvoorbeeld kinderen en ouders en dat vertelt je of je goed bezig bent, ik leer op zo'n dag nog altijd bij."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl